Czosnek i Oliwa
W restauracji przy ul. Grudziądzkiej 33 zakochani mogą wybierać zarówno spośród specjalnych pozycji w menu, jak i zdecydować się na kartę degustacyjną. W menu znajdziemy: przystawki - roladę z halibuta z musztardą francuskę, chipsem z parmezanu i sosem sojowym (24 zł), tagliatelle z małżami z sosem krewetkowym i pak choy na maśle (28 zł), sałatkę z półgęskiem z sałatami, gruszką marynowaną w miodzie i chili, serem pleśniowym, lazurem niebieskim i sosem z czarnej porzeczki (32 zł); zupy - krem z żółtej marchwi z mlecziem kokosowym, crudite z marchewki i pastą tom yum (16 zł), bulion wołowy z plastrowaną polędwicą wołową, warzywami julienne i palonym żółtkiem (19 zł); dania główne - ravioli z ricottą i szpinakiem z sosem z grzybów leśnych z chipsem z parmezanu (38 zł); pstrąg łosoiowy z sałatką z ziemniaków i grzybów, porem, czosnkiem, cebulą, masłem, parmezanem, crust bekon-por-parmezan, puree z groszku (43 zł), kurczak supreme w ziołach z risotto grzybowym i młodym brokułem (41 zł), balotyna z przepiórki z nadzieniem z czerwonej soczewicy i kaczych żołądków, kaszą mhammas, grzybami leśnymi, groszkiem, tymiankiem i kolorową marchwią karmelizowaną (49 zł), stek z rostbefu z ziemniakami confit, grillowanymi warzywami i sosem holenderskim (64 zł), mus z mlecznej czekolady z coulis z czarnej porzeczki z kardamonem, chipsem z czekolady i minibezą (18 zł), parfait bananowe z coulis z malin, gruszką marynowaną w białym winie i wanilii i glazurą czekoladową (18 zł). Na menu degustacyjne składa się: rillettes z kaczki z sosem cumberland, popcornem z kaszy gryczanej i piklowaną cebulką; halibut canfitowany z czarną soczewicą, majonezem buraczanym, wędzonym kawiorem i koperkiem; przegrzebek z risotto dyniowym z truflą, sosem maślano-kaparowym i szpinakiem wodnym; zupa z żółtych buraków z fioletową marchwią, skorzonerą i pudrem z buraka; biodrówka cielęca z lejkowcami dętymi, sosem holenderskim, brukselką jarmużową i warzywami sezonowymi; sorbet z pieczonych jabłek z karmelizowanym słonecznikiem, musem czekoladowym z tonką oraz pianą z jabłka; petit chocolate z czekoladową truflą z orzechami i praliną hand-made.
Cena: w zależności od wybranych dań, menu degustacyjne to koszt 300 zł od pary. Rezerwacje: tel. 52 307 72 84
Wszystkie komentarze