Jagienka
Specjalne, świąteczne menu na wynos przygotowały najlepsze bydgoskie restauracje, ale także cieszące się niesłabnącą popularnością bary mleczne. Przed świętami pełne ręce roboty mają kucharki z baru mlecznego Jagienka przy ul. Wojska Polskiego 23. - Każdego roku mamy coraz więcej zamówień na święta - nie kryje Joanna Kośmieja. - Kobiety pracują, są zabiegane, mają małe dzieci i brakuje im czasu na przygotowanie potraw. Z kolei starszym osobom nie opłaca się przygotowywać potraw tylko dla siebie, to zbyt kosztowne. Kolejna grupa to ci, którzy są na święta zapraszani i nie chcą przychodzić z pustymi rękoma.
Klientów baru przyciąga prawdopodobnie także cena. Porcja karpia w galarecie kosztuje tam 7,40 gr, pstrąg w galarecie - 8 zł, porcja ryby po grecku - 6,34, sałatka śledziowa - 30 zł za kg, kilogram pierogów z kapustą i grzybami (ok. 10 sztuk) 21 zł. Zamówienia można składać do 18 grudnia. Nr tel. 52-32 49 326.
Wszystkie komentarze