Uczta na ul. Jatki
W sobotę na ulicy Jatki odbędzie się IV edycja Międzynarodowego Konkursu Trendy Chef pod hasłem ?On the street?. Do kulinarnej potyczki staną najlepsi kucharze z całej Polski. Jest o co walczyć - konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski, a jego zwycięzca wystartuje w półfinale, który odbędzie się we wrześniu. Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych. W tym roku zadanie konkursowe polegać będzie na przygotowaniu siedmiu porcji dania głównego. Obowiązkowym składnikiem będą podroby: żołądki, ozorki, nerki, serca, wątróbka, grasica czy móżdżek. Kucharze będą mieli do wyboru podroby drobiowe, wołowe i wieprzowe. Z dostępnych produktów będą musieli użyć przynajmniej dwa elementy obowiązkowe. Uczestnicy konkursu przygotują również deser. Jego obowiązkowym składnikiem będzie czekolada firmy Callebaut. Konkurs rozpocznie się w sobotę o godz. 10. Bydgoszczanie będą mieli okazje nie tylko obserwować mistrzów przy pracy, ale również dobrze zjeść. Do godz. 15 na ul. Jatki trwać będzie Restaurant Day - pokazy i degustacje kulinarne przygotowane przez lokalne restauracje i zaproszone firmy gastronomiczne.
Wszystkie komentarze