Festiwal Piwa, Wina i Cydru odbywa się w ten weekend (2-3 marca) w hali tenisowej bydgoskiego Zawiszy. To doskonała okazja do spróbowania rzemieślniczych trunków, a wystawcy z pasją opowiadają o ich tworzeniu. - Nikt na rynku nie produkuje kraftów z tak potężną ilością owoców. W naszym 'Kiwibonga!' kiwi jest tak wyczuwalne, że przy pierwszym łyku można mocno się zdziwić. To potężna dawka orzeźwienia - zachwalał przedstawiciel browaru Moczybroda. Festiwal daje też szanse zaopatrzenia się w trudno dostępne specjały. - Dopiero zaczynamy dystrybucję naszych piw, więc ciężko nas jeszcze znaleźć w innych miastach. Takie targi to świetna okazja, by pokazać ludziom nasze produkty - opowiada wystawca z jednego z wrocławskich browarów. Oprócz kraftowego piwa, nie zabrakło też wina czy cydru. W sobotę impreza w kompleksie Zawiszy (ul. Gdańska 163) potrwa do godz. 18, zaś w niedzielę między 12 a 18. Wstęp wolny
Wszystkie komentarze