W pikniku na boisku szkoły przy ul. Konarskiego wzięli udział uczniowie klas pierwszych Technikum Gastronomicznego i Szkoły Branżowej. - Dzisiaj przygotowujemy krem z pieczonych pomidorów z wędzonym serem kozim i dzikimi ziołami - mówi uczeń Sebastian Janik z drużyny 'Czarnych'. - Pierwszy raz gotujemy w ten sposób, czyli na kociołku umieszczonym nad ogniskiem. Ale nie denerwujemy się, traktujemy to jako zabawę. Pozostałe zespoły przygotowywały: węgierską zupę gulaszową, zupę cebulową z grzanką i świeżymi ziołami oraz staropolski żurek z kiełbasą i ziemniakami. - Nasz piknik to dla uczniów możliwość współpracy z szefami kuchni, którzy, może właśnie dzisiaj będą mieli okazję wychwycenia wśród uczestników swojego następcy - dodaje Krzysztof Szczepaniak, nauczyciel praktycznej nauki zawodu. Zwycięzcy otrzymali symboliczną chochle. Oceniali ich m.in. Agata Jędraszczak, blogerka kulinarna czy wiceprzewodniczący rady miasta Lech Zagłoba - Zygler.
Wszystkie komentarze