Na Frymarku dominują zdrowe produkty - m.in. nalewki, przetwory z warzyw i owoców, domowe wypieki, wędliny, sery czy pieczywo. Można też kupić miód, domowe konfitury, smalec, czy kiełbasy. Oferowane są też wypieki - tradycyjne, jak i specjalistyczne - wegańskie czy bezglutenowe. Na frymarku do kupienia są wina np. z sosny czy bzu, a także oleje i oliwy, a nawet wędzone ryby. Tym razem będzie można też nabyć masło sklarowane ghee, ciasteczka na maśle i dojrzewające pierniki wigilijne również na maśle.Podczas imprezy dostępne jest też rękodzieło.
W tę niedzielę pojawili się m.in. wystawcy znad Biebrzy. Sprzedawali przetwory z własnego pola, ogrodu i sadu: chutney'e z moreli i śliwki, cebulę marynowaną w czerwonym winie, ketchup z cukinii, czosnek w zalewach i suszony, zioła suszone (rumianek, mięte, werbenę, chabry, nasturcje), suszone owoce, ocet jabłkowy i z czarnego bzu, syrop z mniszka lekarskiego, mąkę, ziarno i błonnik gryczany, kosmetyki naturalne.
Frymark Bydgoski odbywa się w każdą niedzielę (oprócz świąt) od godz. 10.00 do 14.00 w Kamienicy 12 przy Poznańskiej 12.
Wszystkie komentarze