Pyszne wypieki, sery, miody, ręczne robione dekoracje - to wszystko i dużo więcej można było dzisiaj (11 grudnia) kupić w Kamienicy 12 podczas bydgoskiego Frymarku. Następny - za tydzień.
Frymark to cykliczny jarmark produktów ekologicznych i regionalnych połączony ze sprzedażą rękodzieła, który odbywa się w Bydgoszczy od grudnia 2013 r. Na niedzielnym Frymarku bydgoszczanie wśród kilkudziesięciu wystawców znaleźli także świeży chleb, sery i twarogi, przetwory owocowe i warzywne, soki, kiszonki, jajka, wędzone ryby, wędliny i wiele innych poszukiwanych przez smakoszy produktów.
Do końca 2014 r. miejscem tych spotkań był klub Mózg. Później Frymark przeniósł się do Kamienicy 12, którą wystawcy wypełniają po brzegi łącznie z podwórkiem. Wśród nich pojawili się także tacy przychylni weganom, wegetarianom i ludziom na diecie bezglutenowej. Od listopada Frymarki odbywają się co tydzień.
Wszystkie komentarze