- Cześć restauracyjna będzie powiększona o przeszklony taras na końcu sali - opowiada Duczkowski. - Nie wyobrażamy sobie karczmy bez paleniska, lecz nie zajmie ono już głównego miejsca na środku sali, które było dosyć niekomfortowe w przypadku organizowanych uroczystości weselnych, lecz będzie ulokowane na jednej ze ścian naprzeciwko wejścia. W części hotelowej przygotujemy większą liczbę pokoi gościnnych, znalazło się również miejsce na dodatkowe gabinety masaży oraz kameralną salkę do spotkań biznesowych z pełnym zapleczem multimedialnym. Oczywiście do czasu otwarcia głównej części restauracyjnej codziennie zapraszamy gości do skosztowania naszych potraw w restauracji ulokowanej tymczasowo w części hotelowej, która wraz ze strefą SPA funkcjonuje w normalnym trybie.
'Gazdówka' jest jedną z najpopularniejszych podbydgoskich restauracji. Lokal w zakopiańskim stylu powstał w 2006 roku. Położony przy głównej trasie z Trójmiasta cieszył się dużą popularnością wśród turystów wracających znad morza. W weekendy i latem trudno było o wolny stolik i miejsce na parkingu. Restauracja należy do członków rodu Gąsienica-Gładczan, pochodzących z Zakopanego, który prowadzi na Podhalu wiele restauracji regionalnych i góralskich hoteli. Rodzina jest także właścicielem restauracji Pireus na Osiedlu Leśnym w Bydgoszczy, dzierżawi też Hotel Pałac w Myślęcinku.
Wszystkie komentarze