Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu

Frymarkowi wystawcy pojawili się po raz pierwszy w 2021 roku na placu, na początku ul. Gdańskiej. Obsada stoisk była nieco skromniejsza niż zwykle. Mimo tego nie zabrakło klientów, którzy każdego tygodnia zjawiają się, żeby uzupełnić swoje spiżarnie o zdrowe, rzemieślnicze jedzenie. 

Wśród drobnych nowości znalazła się "przeprowadzka" stoiska PrzySmaków ze Wsi na drugą stronę placu do pierwszego domku od strony ul. Gdańskiej. Natomiast Zakwasownia zaproponowała klientom premierowo zakwas jabłkowy, również z dodatkiem imbiru i kurkumy.

Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie

Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi

Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich. Zrezygnować możesz w każdej chwili.