Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu

Bydgoski Pasibus zostanie otwarty w środę (10 czerwca) na Starym Rynku 15. Zajmuje kamienicę, w której oknie na poddaszu umieszczono rzeźbę mistrza Jana Twardowskiego, które przez kilka lat była atrakcją turystyczną Bydgoszczy opisywaną w przewodnikach.

W bydgoskiej restauracji znalazło się sto miejsc siedzących, jest też pokój zabaw dla dzieci.

Dlaczego Pasibus? Początki marki sięgają 2013 roku, kiedy we Wrocławiu stanął food truck pod taką nazwą. Stał się miejscem kultowym, a popularność jego burgerów była tak duża, że właściciele postanowili rozwinąć biznes i zacząć zakładać restauracje. Razem z bydgoską jest ich aż 24.

W menu Pasibusa są takie burgery jak Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebek Junior z autorskim sosem BBQ, ostry Gonzales z papryczką jalapeno i nachosami czy Awokadus z domowym guacamole i grillowanym boczkiem. Co ważne – ręcznie mieloną wołowinę czy boczek, będzie można wymienić na kotlety wege lub specjalnie przygotowany smażony ser.

Pasibus w Bydgoszczy będzie czynny od godz. 12 do 23. W środę (10 czerwca) otwarcie. Do 15 czerwca wszystkie burgery mają kosztować nie więcej niż 19 zł.

Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie

Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi

Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich. Zrezygnować możesz w każdej chwili.