Nieszablonowe przepisy na święta bydgoskich mistrzów kuchni

14.12.2017 05:30
Wigilijny stół

Wigilijny stół (fot. Shutterstock)

Czas przygotowywać menu na świąteczny stół. Bydgoscy szefowie kuchni podpowiedzieli, jakie potrawy mogę na nim zagościć. Podali nam swoje przepisy.

Wszystkie zdjęcia
  • Zaczynamy od ryb
  • Karp wigilijny
  • Karp w warzywach
  • Penne z łososiem
  • Łosoś z szynką parmeńską w potrwace z zielonych szparagów
  • Śledź jak z dzieciństwa
  • Okoń smażony w pestkach dyni
  • Rolada z łososiem i szpinakiem
  • Halibut w zielonej panierce
  • Przystawka na zimno z halibuta
  • Tatar ze śledzia
  • Sandacz smażony
  • Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami
  • Polędwica z dorsza otulona porem w sosie limonkowo-szafranowym
  • Sandacz w sosie szafranowym
  • Nie tylko ryby
  • Szynka pieczona na kremowych porach
  • Polędwiczki wieprzowe z kurkami
  • Zupa grzybowa Marcina Szukaja
  • Udo kacze w sosie pomarańczowym z modrą kapustą
  • Zupa grzybowa Krzysztofa Grzelińskiego
  • Gęś faszerowana
  • Krem z pieczonych ziemniaków i pora
  • Coś na deser
  • Słodkie pierogi Agaty
  • Sernik świąteczny z Maestry
  • Babeczki z makiem z Katarynki
  • Kutia według Oksany