Najesz się "Pod Zachrypniętym Kogutem"

8/9

mat. K-POT

W Dyblinie nie ma wyżywienia. - Ale to nie problem, bo pyszności czekają cztery kilometry dalej, w agroturystyce "Pod Zachrypniętym Kogutem" - opowiada Kowalkowska. - Przepięknie położone gospodarstwo, bajkowe miejsce, z widokiem na Dolinę Wisły, otoczone sadem jabłoniowym. Właściciele mają stadninę koni, gospodyni słynie ze specjałów regionalnej kuchni. Na stole pojawiły się takie specjały jak faćka, czy charakterystyczny, wypiekany na szybko, na sodzie placek. Można go jeść zamiast pieczywa. Pani Ola oferuje także m.in. wędzoną pierś z kurczaka, doskonale przyrządza ryby. Miejsce jest przestronne, daleko od drogi, nigdzie nie widać, nie słychać miasta.

 

Agroturystyka Pod Zachrypniętym Kogutemmat. K-POT

Wszystkie zdjęcia
  • A niech cię Zakole!
  • Faćka i pączki z dynią
  • Darcie pierza i inne rytuały w Gzinie
  • Mannonici w Chrystkowie i Luszkowie
  • Winnica w Topolnie
  • Skansen w Kłóbce
  • Spichlerz w Dyblinie
  • Najesz się
  • Duże miasta tylko dla chętnych
Tematy ważne dla Bydgoszczy
Magazyn Kuchnia
Tematy
Miejsca
Ludzie