Ciasto kruche migdałowe - 200 g mąki pszennej, tortowej - 50 g cukru pudru - 50 g mączki ze zmielonych migdałów - 1 żółtko jajka, rozmiar L - 80 g masła, pokrojonego w kostkę - 2-3 łyżki zimnej wody (jak będzie taka potrzeba) - szczypta soli
Masa marcepanowa na rozetkę, 200 g masy marcepanowej, 1 białko jajka - rozmiar L, 10 ml rumu.
Konfitura pomarańczowa - 5 średnich pomarańczy, sparzonych, wyszorowanych, 300 g cukru.
Mazurek migdałowo-pomarańczowy
Składniki:
Ciasto kruche migdałowe
? 200 g mąki pszennej, tortowej
? 50 g cukru pudru
? 50 g mączki ze zmielonych migdałów
? 1 żółtko jajka, rozmiar L
? 80 g masła, pokrojonego w kostkę
? 2-3 łyżki zimnej wody (jak będzie taka potrzeba)
? szczypta soli
Masa marcepanowa na rozetkę
? 200 g masy marcepanowej
? 1 białko jajka, rozmiar L
? 10 ml rumu
Konfitura pomarańczowa
? 5 średnich pomarańczy, sparzonych, wyszorowanych
? 300 g cukruiasto kruche migdałowe - 200 g mąki pszennej, tortowej - 50 g cukru pudru - 50 g mączki ze zmielonych migdałów - 1 żółtko jajka, rozmiar L - 80 g masła, pokrojonego w kostkę - 2-3 łyżki zimnej wody (jak będzie taka potrzeba) - szczypta soli
Wszystkie komentarze