Mistrzowie kuchni proponują nowe przysmaki. Na święta
Aleksandra Lewińska, Marcin Kowalski
10.12.2015
06:26
Szefowie znanych bydgoskich restauracji prezentują swoje wybory potraw na świąteczny stół. A z Torunia jest piernik.
Komentarze
Najnowsze
Popularne
cenie-dobre-dziennikarstwo
10.12.2015, 09:51
To "jak jadają bydgoskie vip-y", czy co proponują szefowie kuchni bydgoskich restauracji?
już oceniałe(a)ś
5
0
Odpowiedz
semeon
10.12.2015, 22:12
Jeść można różne rzeczy, ale co to za vip-y, które parę lub paręnaście lat temu były zwykłymi ludźmi, a potem "prywatyzacje", układy, szwindle, kumple i tym podobne procesy, zjawiska i okoliczności, wyniosły ich na szczyty drabiny społecznej?
już oceniałe(a)ś
3
0
Odpowiedz
hens
10.12.2015, 16:54
W domu rodzinnym taki szef kuchni jadał zupę z papierka, a teraz po powrocie z włoskiego zmywaka stał sie genialnym kuchmistrzem i proponuje kulinarne wynalazki.
Prawdziwej golonki taki nie potrafi zrobić, a o schabowym po myśliwsku z kluchami na parze to można zapomnieć. No chyba że były w markecie. Kto by takim czymś się zajmował. Teraz wszystko kupione w Lidlu i najważniejsze, wiącha świeżej Bazyli i Oregano i już jest trendy WIPOWSKIE KORYTO.
już oceniałe(a)ś
3
0
Odpowiedz
Pokaż odpowiedzi (2)
kondorx
10.12.2015, 17:50
@hens
Sum afrykański z amebą, kopytko gazeli, coś tam z bawołu, osiołka, golonka z tapira, jeszcze parę udziwnień...,potem wizyta na SOR. To dopiero święta! Jest o czym opowiadać!
już oceniałe(a)ś
1
0
Odpowiedz
hens
11.12.2015, 00:01
@kondorx
Byłem kiedyś na pitzy z wnukami. Ciasto na spodzie przypalone, pod sosem pomidorowym surowe, papryka chrupiaca, kiełbasa wyschnieta, a ponoć było przygotowane przed podaniem.
Z tym daniem to jest tak jak z frytkami, nie piecze sie tego za jednym razem,
Bo wyjdzie z tego efekt niewiedzy i nieróbstwa.
już oceniałe(a)ś
0
0
Odpowiedz
primo5
10.12.2015, 10:05
Bydgoszcz i Vipy???
Dziwna sprzeczność!
już oceniałe(a)ś
4
9
Odpowiedz