Stara Pączkarnia w Bydgoszczy swoje podwoje otworzyła w miniony weekend. Wchodzi się do niej od strony ul. Pomorskiej, ale adres ze względu na narożną kamienicę to ul. Dworcowa 2.

– Bydgoszcz była jednym z niewielu miast wojewódzkich w Polsce, gdzie jeszcze nie było naszych produktów – mówi Adam Ciołek, właściciel cukierni w Śródmieściu, który otworzył ją wraz żoną Eweliną. – Stara Pączkarnia została założona w 1989 r. w Szczecinie, później rozrastała się na kolejne miasta. Teraz mamy ok. 40 lokali, m.in. w Warszawie, Krakowie, Szczecinie, Poznaniu czy Gdyni. I w końcu, od kilku dni, w Bydgoszczy.

Sieć franczyzowa Stara Pączkarnia, jak sugeruje nazwa, specjalizuje się w pączkach, które są przygotowywane na miejscu, na oczach klientów, tylko z naturalnych składników. W ofercie jest aż 50 różnych smaków.

– Oferujemy m.in. nadzienia z różą, żurawiną, adwokatem, budyniem, czekoladą, bounty, karmelem z solą czy snickersem. W piątek pojawią się także pączki z serem – wylicza Ciołek. – Z niespotykanych smaków warto wyróżnić smoczy owoc, czyli papaję, lub pomarańczę z chilli.

Twoja przeglądarka nie ma włączonej obsługi JavaScript

Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej

Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.